Istanbulin Fatihissä perustettu Miskos Helva, Miskos on jatkuvasti sopeutunut kehittyviin markkinaolosuhteisiin ja kansainvälisten organisaatioiden standardeihin. Vastatakseen kasvaviin asiakastarpeisiin se siirtyi ensin tehtaaseensa Istanbulin Bahcelievleriin ja sitten 10 000 m2 tuotantoalueelle Kastamonun järjestäytyneeseen teollisuusalueeseen.
Miskos on sitoutunut korkeimpiin laatuvaatimuksiin. Yritys kiinnittää huomiota laatu- ja hygieniavaatimusten noudattamiseen tuotannon aikana ja ottaa huomioon työterveys- ja -turvallisuus sekä elintarvikelait. Yrityksen jatkuvasti kasvavat voitot osoittavat, että Miskos on oikealla tiellä keskittyessään laatuun.
Miskos tunnetaan murenevista, kuivatuista hedelmäpastoista, wafer-halveista, cekme-halveista ja turkkilaisesta keijusilkistä. Luonnollinen tuotantotapa tuo esiin perinteisen turkkilaisen maun ja varmistaa myös tuotteiden kasvavan suosion ulkomailla.
Quineron, joka tunnetaan myös nimellä kvinoa tai perulainen riisi, on niin sanottu pseudosato, eli kasvi, joka tuottaa tärkkelyspitoisia siemeniä, mutta ei oikeastaan ole vilja. Se on kotoisin Etelä-Amerikasta, missä sitä on arvostettu ravintoarvonsa vuoksi vuosisatojen ajan. Sitä kutsutaan "inkkien pyhimykseksi." Se sisältää myös saponiineja, joiden ansiosta sillä voi olla antihistamiinisia, tulehdusta ehkäiseviä, sienitautien vastaisia, viruslääkkeitä ja immunostimulaattorivaikutuksia. Viljalla on antioksidanttisia ominaisuuksia sen erittäin suuren flavonoidipitoisuuden vuoksi. Kvinoa ei sisällä gluteenia ja on helposti sulavaa. Punaisella riisillä on voimakkaampi maku ja aromi kuin valkoisella kvinoalla. Siinä on hieman rapea kuori, ja se sopii hyvin salaattien kanssa. Sitä voidaan käsitellä, jolloin se saa pähkinäisen maun ja sitä voidaan käyttää jälkiruoissa. 6.1g - 9% mukaan lukien tyydyttyneet rasvahapot 0.7g - 3% hiilihydraatit 57 - 22% mukaan lukien sokerit 0g - 0% proteiini 14g - 28% suola 0.01g < 1% *RWS - viite ruokaarvo <strong> Käyttö </strong> Kuningaspapuja tulisi liottaa ennen keittämistä.
Mustariisi, keittämisen jälkeen saa violetin sävyn, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös violetiksi. Kuten ruskeariisi, se on kuorimaton, joten se on runsas kuitujen, vitamiinien, erityisesti E-vitamiinin, ja mineraalien, kuten raudan, sinkin ja kuparin, lähde. Mustariisi kypsyy pidempään kuin muut riisit, puoli tuntia tunnin verran, ja se on aina hieman rapeaa. Sitä käytetään usein terveellisten jälkiruokien valmistamiseen, esimerkiksi kookosmaidosta valmistettuun riisijälkiruokaan. Mustariisi on rikas antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, suojaten meitä siten tulehduksilta ja monilta sairauksilta sekä hidastaen solujen ikääntymistä.
<strong>Ainesosat:</strong> ruskeariisi
<strong>Ravintoarvot 100g:ssa</strong>
Energia-arvo 1498kJ/354kcal - 18% VRN*
Rasva 3,2g - 5%
josta tyydyttyneet rasvahapot 0,8g - 4%
Hiilihydraatit 72g - 28%
josta sokerit 0,7g <1%
Proteiini 7,7g - 15%
Kuitu 3,1g
Suola 0,03g <1%
*VRN - Viitearvo
<strong>Käyttö</strong>
Huuhtele riisi kylmällä vedellä.
Millet on valmistettu milleteistä. Se auttaa vastustamaan kehon happamoitumista, vahvistaa immuunijärjestelmää ja on ravinteikasta sekä helposti sulavaa. Se on luonnostaan gluteenitonta. Sen suuri etu on korkea B-vitamiinien, hematopoieettisen raudan ja kuparin pitoisuus. Se on erinomainen lähde ravintokuidulle sekä kaliumille, magnesiumille, kalsiumille ja natriumille. Se tarjoaa keholle helposti sulavaa proteiinia ja monimutkaisia hiilihydraatteja, jotka ovat terveellisen ruokavalion perusta. Milletteillä on viruslääkinnällinen ja vahvistava vaikutus, se auttaa palauttamaan kehon happo-emästasapainoa. B-ryhmän vitamiinit ja rauta tukevat hematopoieesia. Millet auttaa vähentämään tulehdusta kehossa, lämmittää, parantaa aineenvaihduntaa, lisää keskittymiskykyä ja muistia. Korkea kalsiumin ja piin yhdisteiden pitoisuus vahvistaa hampaita ja luita. - 4% sisältää tyydyttyneitä rasvahappoja 0.4g - 2% hiilihydraatteja 72.1g - 28% mukaan lukien sokerit 0.8g - 1% proteiinia 10.
Mustariisi, kypsennyksen jälkeen, saa violetin sävyn, minkä vuoksi sitä kutsutaan myös violetiksi. Aivan kuten ruskeaa riisiä ei tarjoilla, se on myös kuitupitoista, vitamiineja, erityisesti E-vitamiinia ja mineraaleja: rautaa, sinkkiä, kuparia. Mustariisi kypsyy pidempään kuin muut riisit, puoli tuntia tunnin verran, ja se on aina hieman rapeaa. Sitä käytetään usein terveellisten jälkiruokien valmistamiseen, esimerkiksi riisijälkiruokaan kookosmaidolla. Mustariisi on rikas antioksidanteista, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan, suojaten meitä siten tulehdustiloilta ja monilta sairauksilta sekä hidastaen solujen vanhenemista. <strong> Ravintoarvot 100 g:ssa </strong> energiarvo 1498KJ / 354Kcal - 18% RV * Rasva 3,2 g - 5%, josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,8 g - 4% Hiilihydraatit 72 g - 28%, josta sokereita 0,7 g & LT; 1% Proteiini 7,7 g - 15% Kuitu 3,1 g & LT; 1% * RV - Viitearvo